A pofátlanság netovábbja...

2011.05.09. 13:55

…hogy három hétig nem írok a blogra. Ha tovább olvasod, akkor meglelheted, hogy mit sikerült írnom az elmúlt két hétben, de csak a piszkozatig jutottam. De tegnap elkezdődött a karnevál, innentől kezdve az én életem is sokkal színesebb (zöld) lett.

“Most is két hét után írok, de még véletlenül sem azért, mert lusta lettem volna, csak most szimplán nem történik semmi különös. Na de azért mégis, lássuk mi volt.”

E sorokat két hét alatt sikerült megírnom. Tényleg ennyi minden történt. Az egyik kedves ismerősömnek is meséltem hogy olyat meg nem akarok írni, hogy dolgozom, edzegetek, filmeket nézegetek, és már vége is a napnak. De az igazság nagyjából ennyi.

De akkor a karneválról bővebben: A kölni karnevál a velencei után az egyik leghíresebb, és leglátványosabb. Az itteniek nagyon komolyan veszik, ilyenkor csütörtöktől hamvazószerdáig megáll az élet totálisan, semmi nincs nyitva csak a kocsmák meg a szórakozóhelyek. Meg persze a döneres, mert azért enni azért kell. Reggel 10-től kb. mindenki már tintás, és erre még rátesznek egy lapáttal délutánra. A villamoson, az utcán, mindenhol jelmezbe öltözött részegekkel lehet összefutni. Na ennyi volt a negatív, jöjjenek az első nap pozitív benyomásai.

Az egyetemhez tartozik egy Playa, egy jobb időben strandröplabdára használható pálya,meg egy hozzá tartozó kiszolgáló egység. No most erre építettek egy óriási sátrat, és 11:11-kor elkezdődött a buli. A jelmezekről annyit: sajnos a legtöbb ember képzelőereje nem túl erős, nagyon sok olyan jelmezt lehetett látni, aminek már az általános iskolai farsangban sem öltöztem volna be: nővér, doktor, apáca, kalóz, méhecske, pap, hogy csak a leggyengébbeket említsem. :) Természetesen voltak nagyon kiváló és ötletes jelmezek is, ilyen volt például az a csaj, aki Facebook profilnak öltözött. Felvette a kartonpapírt, rányomtatta nagyban az adatlapját, a feje pedig a profilkép helyén világlott ki. Vicces volt mindenesetre.

Azért persze mindenki magyarázatot vár gondolom az én jelmezemre is. Joggal mondhatja mindenki, hogy ebben sincs túl nagy képzelőerő, hiszen egy zöld kotont magadra húzni az nem túl kreatív. No de ennek a jelmeznek az egységben van az ereje. 11-en viseljük ezt a cuccot, így viszont már nagyon jól néz ki. Az eredeti terv úgy nézett ki, hogy mindenki más színűt viselt volt (én lilát), és száj is és zipzár is lett volna rajta, arról azonban lekéstünk, nem ért volna ide Amerikából. Így maradt a mindenki zöldben lesz verzió, száj és zipzár nélkül. Ez egyébként a sörivást és az azt követő kiválasztási rendszer zavartalan működését egy kissé megnehezíti, de ennyit azért még épphogy el lehet viselni. :)

Szóval az első nap nagyon jól sikerült, ami külön öröm volt, hogy itt nem csak sramli zene szólt, ami azért elég unalmas tud lenni már két óra után is, nemhogy 5 napig, szóval volt itt minden, amit mi fiatalok is szeretünk, nagyon jól éreztük hát magunkat. Az egyetlen gond a fáradtság lesz, de azért lenyomjuk.

A pénteki terv, hogy rövid meló után, este 6-tól benn a városban fogok a német haverokkal inni, természetesen szigorúan jelmezben. Várjuk már mindnyájan azt is, az erről szóló beszámolót holnap remélem megírom.

Addig is csóközön,

Peti

A bejegyzés trackback címe:

https://kolniwasser.blog.hu/api/trackback/id/tr732889829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása